CrossBrowse Kaldırma [Sorun Çözüldü]

CrossBrowse virüsü son zamanlarda ortaya çıkan virüs çeşitlerinden biridir. Aslında CrossBrowse tam olarak bir virüs çeşidi değil ancak kendi kendine yüklenebilen ve kullanıcıyı çileden çıkaran reklamları mevcuttur. 
Crossbrowse programı Google Chrome üzerine yazarak bilgisayardaki Google Chrome uygulamasını değiştirir. Crossbrowse  bu sayede size reklam göstererek para kazanmayı hedeflemektedir. (Kaynak:http://uzmanim.net/soru/crossbrowse-nedir-crossbrowse-nasil-kaldirilir/53614)

Denetim masası, program ekle kaldırdan yada windows 10 uygulamalar kısmından kaldırmaya kalktığımızda ''Please close all Crossbrowse windows and try again'' hatası vermektedir. Bu hatanın sebebi ise halen uygulamanın açık olmasıdır. Bu uygulamayı kapatmak için sağ alt köşede saatin yanındaki yerden gizli simgeleri açarak Cross Browser uygulamasını kapatmak. Kapattıktan sonra denetim masasından uygulamayı kolayca kaldırabilirsiniz.
Bunu yapmama rağmen uygulama bende kalkmadı. 
Bende nette yaptığım aramalar sonucunda  "Adwcleaner" adlı programın faydalı olacağını öğrendim.(Kaynak:http://www.ferhatozal.com/2015/06/cross-browser-kaldrma-kesin-cozum.html)

Programı BURADAN indirebilirsiniz.

 (Kaynak:http://www.warezturkey.net/program/32595-adwcleaner.html)
 Scan/Tara kısmından taramayı başlattıktan bir süre sonra tarama bitecek, bittikten sonra sonuçlar kısmındaki sekmeleri dolaşarak CrossBrowse uygulaması ve uzantılarını keşfettiği dosyaları görebilirsiniz.                                                                                 Uninstal/Kaldır sekmesini kullanmıyoruz. Cleaner/Temizle butonunu kullanarak işlemi başlatıyoruz. Bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra "Adwcleaner" not şeklinde sonuçları listeleyecek ve sorununuz çözülmüş olacak...

AdwCleaner, bilgisayarınızda dikkat etmeden kurduğunuz ve bilgisayarınızın anasayfasını değiştiren, istemediğiniz toolbar yazılımları yükleyen uygulamaları ve eklentileri kaldıran ücretsiz bir programdır.


0 yorum:

Yorum Gönder